Siste NHST Media Grupo implementering med spennende og krevende maldesign hos Morgenbladet

 

Høsten 2017 begynte implementeringsprosjektet hos Morgenbladet. den siste av NHST Media Groups aviser som skulle over på Dr.Publisg + Roxen Rep løsningen. Greta fikk oppgaven med å bygge maler til store deler av avisen i påventa av at ny designer/AD kom på plass.

Med et spennende, og etterhvert prisbelønt design, fikk vi mulighet til å lære mer om avisdesign fra tyske avisdesignere. Fantastisk morsomt med design som var planlagt i minste detalj. Ekstra hyggelig var det å få besøk av Henning, som hadde stått for designen, og få større innblikk i hvordan han visualiserte presentasjonen av Morgenbladets artikler. At de underveis i malbyggingen vinner en pris, gjorde at malarbeidet har vært noe av det mest interessante vi har vært med på når det kommer til teknologi, maler og avisdesig.

 

Prisen ble presentert i Morgenbladet 19. november 2017:

185 aviser fra 27 land var nominert til årets European Newspaper Award. Nå er resultatet klart: Juryen har pekt ut Morgenbladet som årets avis 2017 i kategorien for ukeaviser.

I begrunnelsen skriver den bredt sammensatte juryen at Morgenbladet tilbyr en «umiskjennelig profil i form av både innhold og design». De fremhever at sideuttegningen er «rikt variert» og at «tabloidformatet gir et magasindesign», og beskriver avisen med tre stikkord: «oppslag og oppslagssaker, store fotoreportasjer og temaer visualisert med illustrasjoner».

– Dette er en anerkjennelse av at Morgenbladet har et særegent og godt avisuttrykk, og at design og foto holder internasjonalt nivå. Det er hyggelig å bli satt pris på av våre europeiske kolleger, sier Anna B. Jenssen, ansvarlig redaktør i Morgenbladet.